Беларуският президент Александър Лукашенко обеща, че властите в неговата страна

...
Беларуският президент Александър Лукашенко обеща, че властите в неговата страна
Коментари Харесай

Лукашенко: Няма да допуснем революция

Беларуският президент Александър Лукашенко даде обещание, че управляващите в неговата страна в никакъв случай няма да разрешат да се стигне до гражданска война, до момента в който той ръководи, съобщи ДПА.
" Никога няма да разгадаем дестабилизация на обстановката в нашата страна ", акцентира Лукашенко пред ръководителя на съвета за национална сигурност съгласно формален протокол от срещата.

Лукашенко се бори да бъде избран отново за шести мандат на президентските избори, които са планувани за 9 август. Беларус, с население от 9,5 милиона души, намираща се сред Русия и Полша, анулира ограничаването за брой на президентските мандати с референдум през 2004 година, когато Лукашенко се приготвяше за третия си мандат, напомня ДПА.

Президентът съобщи, че не би немислимо поддръжници на опозицията да се пробват да смъкват неговото държавно управление, както се случи през последните години в Армения и Украйна. Имайки поради арменския министър председател Никол Пашинян и украинския президент Володимир Зеленски, Лукашенко означи, че в Беларус няма опозиционни политици от такава големина.

" Ние нямаме Пашиняновци и Зеленски ", съобщи беларуският президент. " Запознах се с тях. Те са надарени хора ".

Пашинян пристигна на власт с протестно придвижване преди две години. Зеленски беше определен предходната година, половин десетилетие след митингите в Украйна, довели до събаряне на тогавашния проруски президент.

Независими беларуски медии оповестиха през уикенда, че при политически митинги в страната са били арестувани десетки хора, отбелязва ДПА.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР