Беларуският президент Александър Лукашенко, който е на власт от 1994

...
Беларуският президент Александър Лукашенко, който е на власт от 1994
Коментари Харесай

Президентът на Беларус Лукашенко е на власт от 1994 г. и ще се кандидатира за нов мандат

Беларуският президент Александър Лукашенко, който е на власт от 1994 година, съобщи, че има намерение да се кандидатира за преизбиране идната година. Ако завоюва и осъществя мандата си, той ще ръководи страната си в продължение на 36 години. Лукашенко приказва в деня, в който Беларус организира парламентарни избори, избрани от опозицията като машинация.

„ Кажете им, че ще се кандидатирам на изборите (2025 г.) “, сподели Лукашенко, по канал в обществените медии, ръководен от неговия екип. Гласуването в неделя е първото общонационално допитване след президентските избори през 2020 година Този вот предизвика големи митинги против Лукашенко, за който се счита, че е манипулирал резултатите, с цел да удължи своето десетилетно ръководство. Оттогава президентът провежда принуда против несъгласието, хвърляйки в пандиза стотици съперници и гонейки хиляди в заточение.

Реални опозиционни претенденти на парламентарните избори няма. Противниците на Лукашенко в заточение приканиха беларусите да си останат вкъщи и да бойкотират вота. Държавният глава предупреди, че управляващите са „ научили урока си “ от митингите през 2020 година и няма да има „ протести “ по време на изборите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР