Беларуският президент Александър Лукашенко каза днес, че преди три дни

...
Беларуският президент Александър Лукашенко каза днес, че преди три дни
Коментари Харесай

Лукашенко: Беларус е прехванала ракети, изстреляни от Украйна

Беларуският президент Александър Лукашенко сподели през днешния ден, че преди три дни Украйна се е пробвала да удари военни обекти на беларуска територия, само че всички ракети са били прехванати, съобщи Ройтерс. Агенцията се базира на беларуската държавна осведомителна организация БелТА.

На тържествено заседание в навечерието на Деня на независимостта Лукашенко сподели, че ракетите, изстреляни от Въоръжените сили на Украйна, са били прехванати от " противовъздушните комплекси " Панцир ", съобщи ТАСС, също цитирайки БелТа.
 
Беларуският водач, който не даде доказателства в поддръжка на изказванието си, сподели, че Беларус не желае да води война с Украйна. Той добави, че страната му ще води война единствено в един случай - в случай че има навлизане на нейна територия, предава Българска телеграфна агенция.

Лукашенко сподели, че е дал заповед да вземат на прицел " центрове за взимане на решения " в западни столици. " Искам да предупредя " ястребите " и да ви кажа искрено: преди по-малко от месец дадох заповед на подразделенията на въоръжените сили да вземат на прицел, както в този момент може да се каже, центрове за взимане на решения във вашите столици ", съобщи той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР