Беларуският президент Александър Лукашенко е на работно посещение в Руската

...
Беларуският президент Александър Лукашенко е на работно посещение в Руската
Коментари Харесай

Лукашенко и Путин ще проведат разговори утре

Беларуският президент Александър Лукашенко е на работно посещаване в Руската федерация на 5-6 април, оповестява АПА, представена от БелТА.

Държавният глава ще взе участие в съвещанието на Висшия държавен съвет на Беларуско-руския съюз в Москва на 6 април.

Предстои участниците в събитието да създадат обзор на напредъка в осъществяването на Договора за основаване на съюзна страна за 2021-2023 година и стратегиите на Съюза. Друга основна тематика в дневния ред е развиването на концепцията за сигурност на съюзната страна.

Традиционно част от тематиките ще бъдат свързани с настоящата активност в границите на съюзната страна. Участниците в срещата ще създадат равносметка на напредъка и ще обсъдят взаимната работа за идния интервал.

Очаква се на 5 април Александър Лукашенко и Владимир Путин да проведат двустранна среща. Лидерите ще обсъдят необятен кръг от въпроси на беларуско-руските връзки, в това число тези, които не са предмет на разискване на срещата на върха. Това са заменяне на вноса, задълбочаване на съдействието и развиване на високотехнологични производства. Международната конюнктура и ограниченията за сигурност също ще бъдат измежду тематиките, които ще бъдат разисквани.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР