Беларуският лидер Александър Лукашенко ще посети Русия на 14 септември,

...
Беларуският лидер Александър Лукашенко ще посети Русия на 14 септември,
Коментари Харесай

Лукашенко отива спешно при Путин

Беларуският водач Александър Лукашенко ще посети Русия на 14 септември, заяви Ройтерс, базирайки се на РИА Новости.

Информацията е от дипломатически източник.

В понеделник Кремъл сподели, че Лукашенко ще направи през идващите дни посещаване в Москва, само че не посочи по кое време, предава Българска телеграфна агенция.

Преструктурирането на беларуския държавен дълг към Русия е една от тематиките, които ще обсъдят президентите Владимир Путин и Александър Лукашенко. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков преди идната в околните дни в Москва среща сред двамата водачи.

Дмитрий Песков уточни, че на експертно ниво се разискват редица настоящи въпроси, измежду които беларуският дълг, цените на енергийните запаси и бъдещето на интеграцията в границите на съюзната страна. Той добави, че тези въпроси постоянно са били предмет на договаряния сред двамата президенти, а сега, когато Беларус претърпява сложни времена, „ получават още по-голяма новост и значимост “.

В изявление за съветски публицисти Александър Лукашенко изрази подготвеност да продължи интеграцията с Русия.

В същото време той посочи, че първо би трябвало да проработят към този момент съществуващите институции на съюзната страна. Беларуският водач акцентира, че митингите в страната му са ориентирани и против Русия. „ Ако през днешния ден рухне Беларус, идната ще е Русия “, сподели Лукашенко.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР