Беларуският диктатор Александър Лукашенко е поискал ЕС да го признае

...
Беларуският диктатор Александър Лукашенко е поискал ЕС да го признае
Коментари Харесай

Ето какво е поискал Лукашенко от ЕС

Беларуският деспот Александър Лукашенко е изискал Европейски Съюз да го признае за президент и да отстрани глобите против Минск – в подмяна на преустановяване на мигрантската рецесия по границата. Това разкри Ева-Мария Лийметс, външен министър на Естония.

Дипломатът се базира на телефонен диалог, извършен сред Ангела Меркел и Лукашенко в понеделник. Попитана какво е изискал Лукашенко, с цел да се постави завършек на военната обстановка на границата, тя отговори - унищожаване на глобите и да бъде приет за легален държавен глава.

Европейски Съюз наложи наказания на режима на диктатора след фиктивните избори в Беларус, довели до всеобщи митинги в страната. Службите, подчинени на Лукашенко, арестуваха мнозина протестиращи, погазвайки жестоко човешките права и демокрацията. Европейски Съюз приготви нов пакет от наказания против диктаторския режим, подкрепян от Кремъл.

Полският министър на защитата Мариуш Блашчак предизвести, че рецесията на границата с Беларус „ може да продължи месеци или даже години”, и сподели, че през миналата нощ мигрантите още веднъж са атакували полската граница. Беларус употребява мигрантите, с цел да изнудва Европейски Съюз. Германският министър на външните работи Хайко Маас сподели, че Европейският съюз ще разшири и ускори глобите против режима на Лукашенко.

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР