Беларуските власти заявиха днес, че е получена заплаха срещу самолета

...
Беларуските власти заявиха днес, че е получена заплаха срещу самолета
Коментари Харесай

Минск: Хамас заплаши с бомба самолета на Райънеър

Беларуските управляващи обявиха през днешния ден, че е получена опасност против самолета на " Райънеър ", който в неделя, 23 май, бе заставен да кацне в Минск, където бе арестуван публицист отстъпник. Заплахата е била отправена по имейл от името на палестинската организация " Хамас ", съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Още по тематиката
" Ние, воините на Хамас, настояваме Израел да спре огъня по линията Газа. Искаме Европейският съюз да спре поддръжката си за Израел... Ако нашите претенции не бъдат задоволени, бомба ще избухне над Вилнюс ", съобщи шефът по въздушния превоз към беларуското Министерство на превоза Артьом Сикорски.

Този случай би трябвало да се преглежда от позиция на сигурността, отбелязва по-рано Министерството на външните работи на Беларус, имайки поради бомбената опасност, която се оказа подправена.

" След като получихме информация за съществуване в нашето въздушно пространство на цивилен аероплан, на борда на който може да е заложена бомба, беше оповестена паника първа степен. След като командирът на гражданския полет реши да пристъпи към кацане на аварийното летище Минск 2, беше вдигнат във въздуха дежурен екипаж на МиГ-29 със задача да помогне за безвредното кацане на гражданския аероплан ", изясни генерал-майор Гурцевич от Военно-въздушните сили.

Държавните медии в Беларус опазиха вчерашното прехващане на аероплан на " Райънеър " и акцентират, че тази реакция е била естествена, поради " бомбената опасност " на борда, представяйки задържания публицист опозиционер Роман Протасевич като " екстремист ".

В коментар на случилото се ръководителят на английската парламентарна комисия по външните работи Том Тюгендхат окачестви като " враждебен акт " потреблението от Беларус на подправен предлог за бомбена опасност и на изтребител, който да принуди цивилен аероплан да се приземи.

Това беше полет сред две страни членки на НАТО и на Европейски Съюз, сподели английският политик той пред радио Би Би Си и добави: Дори да не е акт на война, сигурно е враждебен акт.

Междувременно се ускоряват апелите за основаване на неразрешена за полети зона във въздушното пространство на Беларус и за възбрана за полети до Европейски Съюз на " Белавиа " - националния авиопревозвач на Беларус - се ускориха след насилственото кацане на аероплан на " Райънеър " в Минск, съобщи ДПА.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР