Беларуските власти блокираха достъпа до водещ информационен сайт и задържаха

...
Беларуските власти блокираха достъпа до водещ информационен сайт и задържаха
Коментари Харесай

Журналисти арестувани и обвинени в публикуване на незаконно информационно съдържание в Беларус

Беларуските управляващи блокираха достъпа до водещ информативен уебсайт и задържаха някои от работещите за него публицисти, както и публицисти от други медии . Това са следващите ограничения в границите на огромната акция на управляващите против инакомисилието и в Беларус, осведоми " Дарик ". Беларуското министерство на информацията заяви, че е блокирало уеб страницата на медията " Наша Нива ", откакто канцеларията на генералния прокурор я упрекна в издание на нелегално осведомително наличие .

Беларуската асоциация на публицистите (БАЖ) сподели, че управляващите са направили обиски в офисите на " Наша Нива " и са задържали за разпит основния редактор Егор Мартинович, публицистите Андрей Скурко, Андрей Динко и счетоводителя Волха Ракович. Беларуският следствен комитет заяви, че за Мартинович е била извикана кола за спешна помощ, тъй като му прилошало, само че по-късно разпитът му е траял. Агенти на беларуския Комитет за държавна сигурност (КГБ) направиха претърсвания и в две районни медии - " Бресткая газета " в град Брест до границата с Полша и " Интекс-прес " в град Барановичи.
 Мая Манолова: Ерата Борисов завършва със 112-то място на България по независимост на словото Мая Манолова: Ерата Борисов завършва със 112-то място на България по независимост на словото
" Ерата Борисов завършва със 112-то място на България по независимост на словото! От 180 страни в света! А преди месец министър председателят съобщи: " В...

В град Орша, Източна Беларус, управляващите задържаха Игор Казмерчак, редактор на осведомителния уебсайт Orsha.eu и претърсиха жилището на фотографа Денис Дубков. В различен източен град - Бобруйск, Комитет за Държавна сигурност (на СССР) задържа Алеся Лацинска, журналистка, работеща за самостоятелния информативен уебсайт Bobr.by.

В североизточния град Витебск бе арестуван журналистът на свободна процедура Виталий Скляр, а управляващите претърсиха жилището на различен публицист - Дмитрий Казакевич, който не си е бил у дома по време на обиска. В град Глубокое във Витебска област Комитет за Държавна сигурност (на СССР) задържа журналиста на свободна процедура Змицер Лупач в санаториума, където е бил отседнал.

Журналистът от " Наша Нива " Артьом Харбацевич свърза акциите на управляващите с предходна акция против самостоятелния информативен уебсайт Tut.by, чийто портал в интернет бе блокиран, а 12 от публицистите му арестувани през май тази година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР