Беларуските рафинерии не трябва да пълзят на колене при решаването

...
Беларуските рафинерии не трябва да пълзят на колене при решаването
Коментари Харесай

Лукашенко настоя да не се пълзи на колене пред Русия

Беларуските рафинерии не би трябвало да " пълзят на колене " при решаването на въпроса за обезщетения за загубите, породени от доставките на нечисто гориво от Русия. За това настоя беларуският президент Александър Лукашенко, представен от съветските медии.

" Не би трябвало да крещиш, да атакуваш и прочие, само че би трябвало да се грижиш за ползите си. (...) Трябва да седнеш и да решиш казуса делово ", сподели той по време на визитата си в рафинерия " Нафтан " във Витебска област.

Освен това Лукашенко е засегнат, че Русия може да компенсира Беларус, която, по думите му, е потърпевша най-вече, единствено с 20 млн. $, до момента в който интернационалните компании упорстват за до 800 млн. $ обезщетение.

През април редица страни стопираха преноса и приемането на съветски нефт по тръбопровода " Дружба " поради проблеми с качеството на продуктите. От съветската петролна компания " Транснефт " откриха, че суровините са били съзнателно нечисти, като формирано е наказателно дело, осъществени бяха арести.

През май доставките започнаха да се възвръщат. Пострадалите страни договарят за обезщетение за вреди. Вицепремиерът на Русия Дмитрий Козак увери, че " Транснефт ", който дава отговор за доставките, ще се оправи с казуса.

За да почисти сектора до Полша, Беларус стартира да транспортира нечистия нефт по една от тръбите на " Дружба " назад в Русия. Предвижда се това да бъде приключено до 10 юни.

" Нафтан ", която доста понижи натоварването поради обстановката с " Дружба ", предприе процедура по недоволство от съветските снабдители на нефт. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР