Беларуските гранични служители ще предприемат строги мерки в случай на

...
Беларуските гранични служители ще предприемат строги мерки в случай на
Коментари Харесай

Беларус предупреди Украйна за нарушенията на границата

Беларуските гранични чиновници ще подхващат строги ограничения при положение на по-нататъшни нарушавания на държавната граница от Украйна. За това предизвести в неделя Сергей Павлов, представител на граничното звено в Мозир, представен от ТАСС.

" В случай на по-нататъшни случаи на нарушение на държавната граница от украинска страна, беларуските граничари ще работят доста строго ", сподели той в изявление за телевизионния канал " Мир ".

Държавният граничен комитет на Беларус заяви в събота, че украински хеликоптер Ми-8 е нарушил държавната граница по време на учения . По-късно граничната работа на Украйна опроверга тези известия.

По-рано през днешния ден, беларуското министерство на защитата заяви, че с цел да стачкува против " многократни нарушавания на въздушното пространство на Беларус от украински самолети "

Миграционната рецесия на границата на Беларус с Полша, Литва и Латвия се утежни фрапантно на 8 ноември, когато няколко хиляди мигранти се приближиха до полската граница и разположиха лагер там. На фона на тази рецесия Украйна изтегли спомагателни войски към границата с Беларус и провежда учения в граничните региони.
 Путин твърди: Няма миграционен поток от Русия към Европа
Путин твърди: Няма миграционен поток от Русия към Европа

След като Москва бе упрекната, че има интерес от рецесията

Отношенията сред Беларус и Украйна започнаха да се утежняват предходната година, когато Русия застана на страната на беларуския президент Александър Лукашенко по време на всеобщите улични митинги, а Лукашенко на собствен ред стартира по-категорично да поддържа Москва против Украйна.

Русия бе упрекната от редица страни, че има интерес да се разпалва рецесията с мигрантите.

Според Москва, миграционни потоци от Русия към Европа няма. Русия упрекна Полша и други страни за отношението им към мигрантите.
 Беларус упрекна украински боен хеликоптер в нарушение на границата ѝ
Беларус упрекна украински боен хеликоптер в нарушение на границата ѝ

На фона на ескалиращо напрежение в региона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР