Беларускинята Виктория Азаренка се класира за финала на US Open

...
Беларускинята Виктория Азаренка се класира за финала на US Open
Коментари Харесай

Виктория Азаренка спря Серина Уилямс на US Open 2020

Беларускинята Виктория Азаренка се класира за финала на US Open 2020. Тя направи страховит поврат в полуфинала против Серина Уилямс и спря пътя на американката към рекордната 24-а купа от шампионат от " Големия шлем ".

Азаренка стартира мача безобразно и загуби първия сет, без да окаже никаква опозиция с 1-6. След това тя възкръсна и взе идващите две елементи с 6-3, 6-3, с цел да се класира за финала в събота против японката Наоми Осака.

Срещата стартира неприятно за Азаренка, която играеше извънредно сковано. В първия гейм беларускинята направи две двойни неточности и позволи елементарен пробив. Интересното е, че в идващия гейм и Уилямс направи две двойни неточности, само че все пак взе подаването си и затвърди пробива за 2-0. Последва нов слаб гейм за Азаренка и нов пробив за Уилямс, която по-късно поведе с 4:0. Уилямс направи и трети пробив в сета а 6-1.

Във вторат част Азаренка се пробуди. Във втория гейм тя избави точка за пробив, а по-късно направи брейк за 3-2. От този миг нататък беларускинята държеше самодейността в сета. Тя можеше да реши всичко в още в седмия гейм, само че Серина избави две точки за пробив. Все отново Азаренка направи нов брейк в деветия гейм и завоюва сета с 6-3.
 Снимка 495607
Източник:

В началото на третата част Серина почувства някаква болежка в глезена и изиска медицински таймаут. След като се завърна на корта 38-годишната тенисистка позволи пробив и небрежно се оказа изоставаща с 0-3. До края Азаренка не изпусна самодейността.

В последния гейм Виктория сподели леки съмнения като направи двойна неточност за 30-30, само че по-късно с два бомбени сервиса си подсигурява успеха с 6-3.

Така 31-годишната тенисистка постави завършек на серията си от 10 загуби от Уилямс в шампионатите от Големия шлем. Тя се класира за петия си огромен край и трети на US Open. В конфликта за купата Азаренка ще играе против Наоми Осака. Това ще е повтаряне на финала от преди две седмици на шампионата Western & Southern Open, който не се игра заради травма на Осака.
 Цветана Пиронкова беше покрай победа против Серина Уилямс на US Open 2020
Приказката свърши! Цвети Пиронкова се бори против Серина Уилямс, само че не съумя да в профил легендата

Българката взе първия сет, само че се пречупи пред физиката на американката
 Снимка 495605
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР