Беларуски войски влязоха в Украйна. Нахлуването е осъществено в Черниговска

...
Беларуски войски влязоха в Украйна. Нахлуването е осъществено в Черниговска
Коментари Харесай

Беларуски войски влязоха в Украйна, Лукашенко отрича

Беларуски войски влязоха в Украйна. Нахлуването е осъществено в Черниговска област, съобщи UNIAN.

Според Държавната работа за специфични известия и отбрана на информацията на Украйна информацията е доказана от Виталий Кирилов, представител на районния отдел на отбранителните сили " Север ".

" Беларус влезе във войната. Беларуски войски влязоха в Черниговска област ", се споделя в известието.

Жителите на селата Слабин, Пакул и с. Михайло-Коцюбински оповестяват за придвижването на военна техника с изрисувано върху нея бяло кръгче.

Движението на оборудването е съпроводено от заглушаване на мобилните връзки.

Според локалните поданици на Михайло-Коцюбински в 11:30 ч. е минала белоруска колона от 33 единици, от които 11 ракетни системи ГРАД, и пордължили в посока на Слабин или Пакул.

По-рано Центърът за отбранителни тактики заяви, че има доста огромна възможност държавното управление на Република Беларус да вземе решение за присъединяване на въоръжените сили на Република Беларус във войната, водена от руснаците против Украйна.

Беларус няма проекти да се причислява към военната интервенция на Русия в Украйна, съобщи беларуският президент Александър Лукашенко.

Лукашенко, който е непосредствен съдружник на Владимир Путин, отхвърли изказванията на Киев, че съветски войски нападат Украйна от територията на Беларус.

" Руското управление в никакъв случай не е повдигало въпроса за нашето присъединяване във въоръжения спор ", сподели още той., представен от БНР.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР