Беларуски опозиционен лидер съобщи, че събират списък с имената на

...
Беларуски опозиционен лидер съобщи, че събират списък с имената на
Коментари Харесай

Тихановска подготвя черен списък с имената на служители на силовите структури

Беларуски опозиционен водач заяви, че събират лист с имената на чиновници на силовите структури, които са виновни за нанасяне на побой и осъществяване на случайни арести. Целта е вероятно бъдещо правосъдно гонене , осведоми Агенция Франс Прес.
 Тихановска съжалява за срещата на Путин с
Тихановска съжалява за срещата на Путин с " узурпатора " Лукашенко

Съжалявам, че вие решихте да проведете разговор с узурпатора

" Призовавам правоохранителните органи да спрат насилието и да се причислят към беларуския народ. Ако не го създадат, вие няма да избягате от обективен развой и наказване ", заплаши Светлана Тихановска.

Тихановска разгласи победа на изборите на 9 август, обвинявайки държавното управление във подправяне на вота, с цел да покаже, че множеството са дали своят вот за Александър Лукашенко. Тя потърси леговище в .

Опозиционерът сподели още, че работи върху листата с екип правозащитници.

" Ние приготвяме лист с тези чиновници и служители на реда , които взеха присъединяване и не престават да вземат участие в полицейски тормоз ", сподели още тя и добави: " Ние ще изпратим този лист на Украйна, Турция, Русия, страните членки на Европейски Съюз и Съединени американски щати. Списъкът ще бъде оповестен ", закани се тя.
 Светлана Тихановска прикани руснаците да не имат вяра на
Светлана Тихановска прикани руснаците да не имат вяра на " отровната " агитация

Много е значимо да не се повреждат връзките сред двете страни

Европейският съюз приготвя наказания по-късно този месец против виновните за подправянето на изборите и потушаването на митингите.

Естония, Литва и Латвия към този момент включиха в лист президента Александър Лукашенко и 29 висши представители на Централната изборна комисия, министерства и полицията.

На 9 август . Спорните избори провокираха най-големите антиправителствени демонстрации в 26-годишното ръководство на Лукашенко.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР