Беларуската национална авикомпания Белавиа обяви, че спира да превозва граждани

...
Беларуската национална авикомпания Белавиа обяви, че спира да превозва граждани
Коментари Харесай

Ограничават пътниците от Истанбул за Минск заради мигрантската криза

Беларуската национална авикомпания Белавиа разгласи, че стопира да транспортира жители на Ирак, Сирия и Йемен от Турция за Беларус. Турските авиолинии също стопират да продават билети на жители от тези страни за полетите до Минск. Смята се, че този е главният канал за прекачване на бежанци от Близкия изток в Европейския съюз.

Източната граница на Полша. Пропускателният пункт Кужница. С настъпването на нощта опитите на мигрантите да преминат от беларуска на полска земя се възобновяват.

През миналото денонощие към 230 души са се пробвали да влязат в Полша. През нощта температурата в региона е смразяваща.

През деня за най-малките ничията земя сред двете граници се трансформира в спонтанна детска площадка. Правозащитници още веднъж приканиха неотложно да се реши ориста на блокираните мигранти.

" Сигурна граница е където никой не умира. Никой не заслужава да почине в гората. Настояваме за професионална филантропична помощ за тези хора. Те нямат нищо общо с политиката ", съобщи актрисата Мая Осташевска.

Според правозащитници прехвърлянето до Европейския съюз коства до 12-15 хиляди евро. Предимно се употребяват туристически организации, а Истанбул се е трансформирал в основен директен пункт. Преди няколко месеца беларуската самолетна компания е нараснала полетите си от Турция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР