Беларуската компания BelGee представи тийзър на първия национален кросоувър. е

...
Беларуската компания BelGee представи тийзър на първия национален кросоувър. е
Коментари Харесай

Беларус показа първия си кросоувър, оказа се копие на китайски модел


Беларуската компания " BelGee " показа тийзър на първия народен кросоувър. е оповестено в телеграм канала на завода.

BelGee е беларуско-китайско взаимно дружество, което се появи през 2011 година Днес се занимава с монтаж на китайски кросоувъри Geely Atlas Pro, Tugella и Coolray. Последният посочен нагоре модел е станал първообраз на BelGee X50, написа Autonews.ru.

Новият BelGee X50 се разграничава от своя прототип Coolray единствено по истинското лого. На капака на багажника надписът Geely се е трансформирал на BelGee и е подложен стикер X50. Лицензирано копие на Geely Coolray също по този начин се създава в Малайзия от 2020 година, където се назовава Proton X50.

Благодарение на закупуването на лиценз за Coolray, BelGee към този момент има опцията да локализира производството на модела по-дълбоко и да основава нови версии въз основа на него.
 Снимка 627757
Източник:

Техническата част към момента не е разкрита, само че най-вероятно ще остане същата като на оригинала. Сега общоприетият Geely Coolray е оборудван с трицилиндров турбо мотор с мощ 177 к.с. (в Русия мощността е лимитирана до 150 к.с.). Двигателят с вътрешно горене работи дружно със седемстепенна скоростна кутия вид " робот ". Задвижването е посредством предните колела.

Цените на модела в Русия стартират от 2 299 990 рубли към (23 хиляди евро, бел. ред.) без включването на специфичните екстри.

Както заяви пресслужбата на Geely особено за Autonews.ru, китайската компания ще стане формален дистрибутор на новата беларуска марка. В същото време се възнамерява паралелна продажба на двата сходни автомобила - BelGee X50 и Geely Coolray.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР