Беларус затваря част от въздушното си пространство за граждански полети,

...
Беларус затваря част от въздушното си пространство за граждански полети,
Коментари Харесай

Молдова и Беларус затварят въздушните си пространства

Беларус затваря част от въздушното си пространство за цивилен полети, заяви военното министерство на страната с пост в обществените мрежи, представен от Ройтерс.

Молдова също разгласи, че затваря въздушното си пространство по рекомендация на Висшия съвет за сигурност (ВСС) на републиката във връзка със събитията в Украйна. Това заяви вицепремиерът и министър на инфраструктурата и районното развиване Андрей Спину в своя канал в Telegram.

По-рано през днешния ден президентът на Молдова Майа Санду съобщи, че молдовското държавно управление възнамерява да изиска от Народното събрание да вкара изключително състояние в страната.

Припомняме, че небето над България и Турция се задръсти откакто Украйна затвори въздушното си пространство поради войната.

Много самолетни компании са пренасочили полетите си над Русия да минават през Турция и по-късно България.



Ръководство на въздушното придвижване (РВД) има подготвеност да обслужи покачвания въздушен трафик над България, оповестиха от Министерството на превоза и известията.

Около 4:00 часа тази заран украинските управляващи разгласиха НОТАМ известие за затваряне на цялото украинско въздушно пространство за цивилен полети, в това число и летищата на територията на Украйна. 

В същото време пред държавната осведомителна организация БЕЛТА белоруският президент Лукашенко съобщи, че " въпросът за признаването на ДНР и ЛНР е на дневен ред и в най-скоро време ще създадем това, което е най-хубаво за нас и Русия ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР