Беларус задвижи процедура, за да направи опитите за извършване на

...
Беларус задвижи процедура, за да направи опитите за извършване на
Коментари Харесай

Беларус иска да разшири прилагането на смъртно наказание

Беларус задвижи процедура, с цел да направи опитите за осъществяване на терористичен акт наказуеми със смъртно наказване, оповестява " Ройтерс ".

Ходът идва, откакто деятели са се пробвали да саботират елементи от железопътната мрежа, с цел да затруднят Русия да разположи сили в Украйна за своята инвазия.

Долната камара на беларуския парламент утвърди смяната в Наказателния кодекс на две четения.

Сега законовото изменение се нуждае от поддръжката и от горната камара и беларуския президент Александър Лукашенко, с цел да влезе в действие.

Разрушителните сили не престават терористичната и екстремистка активност, като се пробват да разклатят обстановката в Беларус, провокирайки вътрешна неустойчивост и спорове, съобщи представителят на долната камара Владимир Андрейченко по отношение на осъществения опит за бойкот.

" Предприемат се дейности за извеждане от строя на железопътна техника и коловози, обекти от стратегическо значение. Не може да има опрощение за дейностите на терористите ", безапелационен бе той.

Русия употребява някогашната руска република Беларус като база за започване на нашествието си в Украйна на 24 февруари. Минск отхвърля присъединяване си в спора, само че признава, че територията на страната е била употребена за нахлуването.

По време на нападението опозиционни медии оповестиха, че са осъществени саботажни дейности на беларуската железница в опит да бъде занимателен напредъкът на съветските сили.

В началото на април полицията в страната заяви, че е задържала минимум две групи диверсанти. Те бяха упрекнати в тероризъм.

Понастоящем в Беларус се ползва смъртно наказване за терористични актове с жертви, както и за убийства, осъществени с особена свирепост, съобщи news.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР