Беларус явно се готви да признае Крим като част от

...
Беларус явно се готви да признае Крим като част от
Коментари Харесай

Беларус готов да признае Крим като част от Русия

Беларус очевидно се готви да признае Крим като част от Русия.

Признаването на Крим като част от Русия е неизбежно, сподели представител на беларуска делегация, научният помощник от Института по философия на Националната академия на науките на Беларус и политолог Алексей Дзермант.

Петима души пристигнаха от Минск в Крим на двудневно посещаване - обществени деятели, политолози, политици. За петък е планувано присъединяване им в Ливадийския конгрес, в границите на който ще се организира среща на експертния клуб Русия-Беларус.

„ Всъщност признанието към този момент прозвуча от устните на президента Александър Лукашенко, който сподели, че де юре и де факто Крим е съветски. Сега това би трябвало да бъде изпълнено с същинско наличие. Тоест, отваряне на директни полети, стопански връзки, туризъм “, сподели Дзермант за РИА Новости.

По-рано беларуският водач съобщи, че има намерение да посети полуострова. Според него има и надлежно съглашение с Владимир Путин. Лукашенко добави, че Крим де факто и де юре стана съветски след референдума през 2014 година и добави, че пътуването му ще значи признание на избора на жителите на района.

Според Дзермант визитата на президента ще даде подтик за развиването на икономическите връзки.

Превод: " Петел "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР