Беларус въвежда разрешителен режим за провеждане на масови мероприятия. Днес

...
Беларус въвежда разрешителен режим за провеждане на масови мероприятия. Днес
Коментари Харесай

В Беларус ще има разрешителен режим за масови мероприятия

Беларус вкарва позволителен режим за осъществяване на всеобщи мероприятия. Днес Съветът на републиката (горната палата) на националното заседание утвърди измененията в закона за всеобщите мероприятия.
Той, съобщи вътрешният министър Иван Кубраков, представен от организация БелТА.
 Арест за опозиционен водач в Беларус Арест за опозиционен водач в Беларус
Председателят на Обединената гражданска партия (ОГП) Николай Козлов беше арестуван от полицейски чиновници и отведен в центъра за изолац...
Промяната е наложена поради събитията в страната, последвали след президентските избори през август предходната година. Според министъра, избрани деструктивно настроени сили са се възползвали от настоящите правила за събиране на жители, с цел да провокират всеобщи вълнения и закононарушение, в това число тежки.
В сходство с проектозакона, на уредниците на всеобщи събития и други лица е неразрешено да приканват обществено за образуване и осъществяване на всеобщи мероприятия, в това число посредством публикация в медиите в интернет или друга информация мрежи за датата, мястото и часа на провеждането му. в медиите, в интернет или други осведомителни мрежи да бъдат отразявани в действително време всеобщите събития, провеждани в нарушаване на открития ред за тяхното разпространение или агитация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР