Беларус ще влезе във война, ако западните държави проявят агресия

...
Беларус ще влезе във война, ако западните държави проявят агресия
Коментари Харесай

Лукашенко: Беларус ще влезе във война при агресия на Запада срещу Русия

Беларус ще влезе във война, в случай че западните страни проявят експанзия по отношение на Русия, съобщи президентът в изявление за съветски медии, съобщи БГНЕС.
Ако някой прояви експанзия против Русия през Беларус или до нея, ние неотложно бихме защитили Русия, цитира ТАСС част от изявлението на Лукашенко.
 Путин и Лукашенко ще обсъдят дълга на Минск към Москва Путин и Лукашенко ще обсъдят дълга на Минск към Москва
Преструктурирането на беларуския държавен дълг към Русия е една от тематиките, които ще обсъдят президентите Владимир Путин и Александър Лу...
Той съобщи, че страната му е засилила защитата по границите си във всички посоки, с изключение на границата с Русия.
По-рано Лукашенко разпореди на Министерството на защитата да следи деликатно напредването на войските на НАТО в Полша и Литва и да приведе войската по западната граница в цялостна бойна подготвеност поради напрегнатата конюнктура в този район.
Държавният глава дефинира като „ нелепост ” настояването страната да напусне Организацията на Договора за групова сигурност и да се причисли към НАТО – съгласно него, сходни дейности биха трансформирали Беларус в спектакъл на военни дейности.
Евентуално участие в НАТО би означавало и замяна на въоръженията с такива по НАТО-вски пример, което би довело до големи разноски за страната, съобщи още организацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР