Беларус ще се откаже от руския петрол в полза на

...
Беларус ще се откаже от руския петрол в полза на
Коментари Харесай

Лукашенко заплаши да изостави руския петрол

Беларус ще се откаже от съветския нефт в интерес на нефт от други страни , в случай че Минск и Москва не реализиран съглашение за данъчната маневра. Това предизвести беларуският президент Александър Лукашенко, представен от съветските медии.

През август съветският президент Владимир Путин подписа закон за последния стадий от данъчната промяна, която допуска понижаване на износното мито за нефт и петролни артикули с 5 % годишно от сегашните 30% в границите на шест години, започвайки от 2019 година и увеличението на облагането на нефтената индустрия в границите на три години.
 Беларус е подготвен на съюз с Русия на правилото на равенството
Беларус е подготвен на съюз с Русия на правилото на равенството

Страната е подготвена да удължи съглашението за съветски военни уреди на нейна територия

За Беларус промяната ще значи по-висока цена за вноса на нефт от Русия и по-ниски доходи от износни мита върху петролните артикули , откакто Русия годишно доставя 18 млн. тона безмитен нефт на беларуските рафинерии, а спомагателни 6 млн. тона вземат участие в механизъм за реекспорт, който изпраща износните мита към бюджета на Беларус.

През декември Путин и Лукашенко не съумяха да стиковат позициите си за отплата по отношение на съветската данъчна промяна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР