Беларус ще проведе през юни и юли мобилизационни учения в

...
Беларус ще проведе през юни и юли мобилизационни учения в
Коментари Харесай

Беларус ще проведе мобилизационни учения на границата с Украйна

Беларус ще организира през юни и юли мобилизационни учения в Гомелска област, заяви държавната осведомителна организация БелТА, съобщи Ройтерс.

Гомелската област на Беларус граничи с Украйна на юг и тук-там със зоната на изключване към мястото на злополуката след повредата на нуклеарния реактор в Чернобил. На изток тя граничи с Русия.

На 22 юни-1 юли се организират планувани учения с военнис военни комисариати - военноадминистративни организации – в които ще вземат участие и представители на въоръжените сили, заяви БелТА, цитирайки Андрей Кривоносов, боен комисар на Гомелска област.

" Събитията от този тип обичайно се организират за повишение на бойната и мобилизационната подготвеност на военните комисариати и възстановяване на военните познания и на практика умения на виновните за военна работа ", цитира БелТА думите на Кривоносов.

От 28 юни до 16 юли ще се организира военно образование с лицата, подлежащи на военна работа във формирования за териториална защита, сподели Кривоносов, съобщи Българска телеграфна агенция.

Близък съдружник на Русия, Беларус съобщи през март, че нейните въоръжени не вземат участие в това, което Москва назовава своя " специфична интервенция " в Украйна, само че тя служи като насочна точка за изпращането на хиляди съветски бойци през границата на 24 февруари, показва Ройтерс.

На 26 май водачът на Беларус Александър Лукашенко подреди основаването на ново военно командване за южната част на страната, граничеща с Украйна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР