Беларус ще понесе последици за задържането на дисидента журналист Роман

...
Беларус ще понесе последици за задържането на дисидента журналист Роман
Коментари Харесай

И Лондон се закани на Лукашенко

Беларус ще понесе последствия за задържането на дисидента публицист Роман Протасевич, съобщи през днешния ден английският министър председател Борис Джонсън, а френският президент Еманюел Макрон сподели, че ще предложения представители на беларуската съпротива на срещата на върха на Г-7 в Корнуол през юни, в случай че Лондон е склонен, съобщи Ройтерс.

" Видеото с Роман Протасевич е доста печална панорама. Като публицист и буен поддръжник на свободата на словото приканвам за незабавното му освобождение ", написа Джонсън в " Туитър ". " Действията на Беларус ще имат последствия ", прибавя той.

Междувременно от Елисейския замък оповестиха, че френският президент би желал да предложения беларуски опозиционни дейци на идната през юни среща на върха на Г-7 в южното английско графство Корнуол. " Президентът желае това, в случай че Англия се съгласи ", се споделя в известието, предава Българска телеграфна агенция.

През септември м.г. Макрон стана най-високопоставеният западен началник, срещнал се с беларуския опозиционен водач Светлана Тихановска, която обитава в емиграция.

Вчера водачите на страните от Европейски Съюз се договориха за налагането на наказания на юридически и физически лица в Беларус поради арестуването на Роман Протасевич, който беше на борда на самолета на " Райънеър ", заставен да кацне в Минск по време на полет от Атина за Вилнюс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР