Беларус ще бъде първата държава в света, която ще получи

...
Беларус ще бъде първата държава в света, която ще получи
Коментари Харесай

Беларус първа ще получи руската ваксина срещу COVID-19


Беларус ще бъде първата страна в света, която ще получи ваксина та на Русия против Covid-19, създадена от Института “Гамалея ”, заяви в понеделник Спутник, базирайки се на пресслужбата на президента Лукашенко.

" Двамата президенти (Лукашенко и Путин) се съгласиха, че жителите на Беларус ще вземат участие непринудено във " Фаза 3 " на изпитванията на ваксина та. По този метод Беларус ще стане първата нация, която ще внесе съветската ваксина ", оповестиха от президентската пресслужба.

Руският министър на индустрията и търговията Денис Мантуров разгласи в неделя, че до края на годината страната ще разполага с произвеждане на сред 1,5 до 2 милиона дози на месец от ваксина та против Covid-19, като ще уголемява размера, до момента в който доближи 6 милиона дози месечно.

" Три предприятия - Binnopharm, R-Pharm и Generium, към този момент ще се причислят към развиването на производството. Предполага се, че до края на август ще бъдат създадени към 30 000 ваксини. От септември ще увеличим неведнъж размера на производството от гореспоменатите компании, тъй че до края на годината би трябвало да стартираме да произвеждаме към 1,5 до 2 милиона дози на месец, като последователно усилваме размера до 6 милиона дози на месец ", Мантуров, представен от БНР.

Министърът добави, че Русия също по този начин ще стартира да доставя своите задгранични сътрудници, откакто бъдат задоволени потребностите на вътрешния пазар.

Днешната информация удостоверява усилването на връзките сред Русия и Беларус сега, когато Лукашенко упреква Запада в организирането на митингите, почнали след президентските избори, на които настоящият президент завоюва над 80%.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР