Беларус отбелязва безпрецедентното нарастване на натиска от Запад и в

...
Беларус отбелязва безпрецедентното нарастване на натиска от Запад и в
Коментари Харесай

Беларус разчита на Русия за подкрепа срещу изолацията на ЕС

Беларус отбелязва невижданото повишаване на натиска от Запад и в тази връзка разчита на поддръжката на Руската федерация. Това съобщи в четвъртък министър-председателят на Беларус Роман Головченко на среща с министър-председателя на Русия Михаил Мишустин. Мишустин дойде в Минск за присъединяване в съвещание на Съвета на държавните ръководители на страните от Оперативно-наблюдателно дело.

" Не мога да не отбележа, че събитията от последните дни свидетелстват за засиления, безусловно неправдив напън на западните страни върху Беларус, който ескалира. В такава обстановка разчитаме на поддръжката на най-близкия ни съдружник - Руската федерация, " сподели беларуският министър председател.

Беларус също по този начин прикани Руската федерация да възвърне пълноценния въздушен трафик и да отвори нови посоки в Русия за беларуския въздушен транспортьор, сподели Головченко.
 Европейският авиорегулатор прикани всички самолетни компании да заобикалят Беларус
Европейският авиорегулатор прикани всички самолетни компании да заобикалят Беларус

Небето над Беларус е част от главния кулоар сред Азия и Европа

Припомняме, че през днешния ден на най-малко два европейски самолета в Москва , защото те възнамеряваха да избегнат въздушното пространство на Беларус - индикация, че съветският президент Владимир Путин ускорява отбраната на някогашната руска република след наглия арест на отстъпник и публицист на борда на полет на Ryanair.

Austrian Airlines и са измежду засегнатите превозвачи.

Анализаторите считат, че този ход явно е ориентиран към подкопаване на европейските сили , които посредством Европейски Съюз постановиха рядко и бързо обединено наказание на Беларус, в това число нови заповеди за полети за отбягване на въздушното му пространство и разглеждане на нови наказания.

Тази седмица Русия изрази пасивна поддръжка за Беларус .

Ескалиращата поддръжка на Москва за Беларус - който през последните години изрази прочут интерес към по-сериозни връзки със Запада - основава редица капани за европейските страни в близко бъдеще , изключително в случай че те се поддадат на нов напън на Москва.
 Франция: Нереагирането на Русия за дейностите на Беларус е еднакво на оправдаване
Франция: Нереагирането на Русия за дейностите на Беларус е еднакво на оправдаване

Льо Дриан въпреки всичко уточни, че няма доказателства, че Москва е имала нещо общо
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР