Беларус обяви решение за временно ограничаване на достъпа до части

...
Беларус обяви решение за временно ограничаване на достъпа до части
Коментари Харесай

Беларус ограничава достъпа до части от региона, граничещ с Украйна и Русия


Беларус разгласи решение за краткотрайно ограничение на достъпа до елементи от югоизточната Гомелска област, която граничи с Украйна и Русия, предава Ройтерс.

Правителството заяви на уеб страницата си, че " краткотрайно ще ограничи влизането, краткотрайния престой и придвижването в граничната зона в границите на регионите Лоевски, Брагински и Хойники на Гомелска област ".

Припомняме, че съветските сили използваха Беларус като плацдарм за несполучливата си офанзива против украинската столица Киев през февруари, а през последните месеци сме очевидци на възходяща военна интензивност на Русия и Беларус.

Правителството не уточни какъв брой дълго ще продължи ограничаването, само че сподели, че не се ползва за чиновници, служащи и поданици на тези региони.

Беларус стартира организирането на по този начин наречените антидиверсионни учения в региона на Гомел на 11 октомври. Руските военнослужещи дойдоха в Беларус четири дни по-късно, с цел да се причислят към районната формация, основана от съседите.

Руският президент Владимир Путин посети Беларус в понеделник, първото му посещаване в страната от 2019 година, предизвиквайки опасения в Киев, че има намерение да окаже напън върху беларуския президент Александър Лукашенко да отвори нов фронт за навлизане против Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР