Беларус няма да позволи на Запада да разпали конфликт на

...
Беларус няма да позволи на Запада да разпали конфликт на
Коментари Харесай

Минск обвини Запада в опит да отприщи гражданска война в Беларус

Беларус няма да разреши на Запада да разпали спор на територията на страната благодарение на противозаконни въоръжени групировки, основани в Украйна . Това съобщи беларуският министър на защитата Виктор Хренин по време на 10-ата Московска конференция за интернационална сигурност, оповестява ТАСС.

" Действията на западните страни за основаване и образование на националистически военни формирования като полка " Калиновски " са тревожни. Според нас тяхната бъдеща цел е напълно явна - началото на революция на територията на нашата страна . Република Беларус няма да допусне Западът да отприщи вътрешен въоръжен спор на наша територия благодарение на такива противозаконни въоръжени формирования ", безапелационен бе той.
 Беларус вижда предпочитание за съдействие от Запада
Беларус вижда предпочитание за съдействие от Запада

Въпреки спора и разликите в позициите

Хренин акцентира, че " в тигела на украинския боен спор те не престават да изковават сили за война против Беларус ".

Министърът напомни, че според военната теория на Минск " дейностите на страните, които приготвят терористични и екстремистки организации на своя територия за нахлуване против Република Беларус или за разрастване на вътрешен въоръжен спор в Беларус, са военна опасност за нас ".

Ние ще локализираме тази военна опасност с всички налични сили и средства, в това число посредством превантивни ограничения, увери той.
 Беларус подготвена с ответни ограничения при наказания от Запада
Беларус подготвена с ответни ограничения при наказания от Запада

В случай на конфискация на беларуска благосъстоятелност на Запад
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР