Беларус има военен потенциал от 1,5 милиона души, без да

...
Беларус има военен потенциал от 1,5 милиона души, без да
Коментари Харесай

Беларус твърди, че разполага с още 1,5 милиона потенциални войници

Беларус има боен капацитет от 1,5 милиона души, без да броим военнослужещите от въоръжените сили, съобщи през вчерашния ден Александър Волфович, държавен секретар на беларуския Съвет за национална сигурност, представен от Ройтерс.

Беларуският президент Александър Лукашенко поддържа съветския президент Владимир Путин в спора в Украйна, като позволи на съветските сили да употребяват територията на Беларус при нахлуването си в Украйна и на мобилизирани руснаци да минават военната си подготовка в Беларус.

Този месец Лукашенко подреди да бъдат образувани нови сили за териториална защита с бройка до 150 хиляди души. Беларуският водач съобщи, че армията му ще се бие единствено в случай че Република Беларус бъде нападната, добавя Българска телеграфна агенция.

„ Числеността на формированията, като не броим въоръжените сили, ще доближи до 1,5 милиона души при положение на оповестяване на военно състояние и при прекосяване към военна стопанска система “, посочи Волфович, представен от беларуската новинарска организация БелТА.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР