Беларус е принудена да затвори границите си с Литва и

...
Беларус е принудена да затвори границите си с Литва и
Коментари Харесай

Лукашенко: Принуден съм да изграждам общата защита на Съюзната държава

Беларус е принудена да затвори границите си с Литва и Полша и да усили граничния надзор с Украйна, съобщи беларуският президент Александър Лукашенко, представен от ТАСС.

Лукашенко прикани народите на тези три страни да спрат политиците си и да не позволен да се стигне до " гореща война ".

" Принуден съм в последните дни дружно с президента на Русия и министъра на защитата да построявам общата отбрана на Съюзната страна (Русия-Беларус). Задействахме от дълго време планувани военни учения. Не желая Беларус, както и Полша или Литва да се трансфорат в спектакъл на бойни дейности, където ще се вземат решение непознати въпроси. Затова се обръщам към народите на Литва, Полша и Украйна: спрете безумните си политици, не давайте да избухне война ", сподели Лукашенко.

Говорителят на полското държавно управление Пьотр Мюлер заяви, че Полша не е получавала каквото и да било удостоверение, че границата настина е затворена, отбелязва Ройтерс. Полският заместник-външен министър Павел Яблонски е изпратил есемес до Ройтерс, в който се споделя: " Приемаме това като следващ детайл от пропагандната акция, от психическа игра, която цели да сътвори чувство за външна опасност ".

Полското външно министерство сподели за държавната осведомителна организация ПАП, че границата работи обикновено.

Началникът на литовската работа за гранична защита Рустамас Любайевас съобщи, че литовската граница също действа както нормално.

" Не знаем какво значат тези изказвания. Ще затворят границата за товари, за хора или нещо друго? Ще изчакаме да забележим какво имат поради тези изявления и по какъв начин се ползват ", сподели литовският външен министър Линас Линкевичус.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР