Беларус е напът да влезе в черния списък на международната

...
Беларус е напът да влезе в черния списък на международната
Коментари Харесай

УЕФА обсъжда на 4 април дали ще извади Беларус от квалификациите за евро 2024

Беларус е напът да влезе в черния лист на интернационалната футболна общност. Държавата се слави със своята проруска позиция във връзка с сегашния боен спор, което влиза в прорез с болшинството от страните в Западния свят. Това може да се отрази зле на спортната конюнктура при беларусите, които са покрай изключването си от квалификациите за Евро 2024 в Германия. Казусът следва да бъде дискутиран напълно скоро от управлението на европейската футболна федерация - УЕФА.

„ Ситуацията в Беларус в действителност ще бъде разисквана от изпълнителния комитет на УЕФА на 4 април “, предават от съветската осведомителна организация ТАСС.

По-рано стана ясно и, че над 100 депутати от Европейския парламент са призовали УЕФА да изключи тима от листата на участниците в селекцията за Европейското състезание по отношение на нарушение на човешките права.

Въпреки отявлената си позиция Беларус по време на съветската експанзия в Украйна, която продължава към този момент повече от година, до момента страната не попадна под ударите на футболната общност за разлика от самата Русия, чиито клубни тимове бяха лишени от присъединяване в европейските шампионати, а националният тим бе изхвърлен от Мондиал 2022 в Катар, след което не стартира и присъединяване в квалификациите за Евро 2024 в Германия.

Беларус към този момент стартира квалификационния цикъл за шампионата на Стария континент. Там възпитаниците на Георгий Кондратиев записаха две провали от любимците в своята група “I ” Швейцария (0:5) и Румъния (1:2).

Следващият противник на беларусите би трябвало да бъде Израел, която подготовка е планувана за 16 юни (петък) от 21:45, само че занапред ще разберем дали въобще ще се стигне до нея.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР