Беларус е длъжна на Русия, след като войските на Путин

...
Беларус е длъжна на Русия, след като войските на Путин
Коментари Харесай

Русия притиска Беларус да се включи във войната

Беларус е длъжна на Русия, откакто войските на Путин бяха извикани да потушат поредност от всеобщи политически демонстрации през 2020 година

Руските войски организират „ интензивно бойно образование “ в Беларус, защото натискът върху основния съдружник на Москва се усилва да се причисли към кипящата война в Украйна, написа Би Би Си, цитира.

Съобщението от съветското външно министерство в четвъртък пристигна единствено ден откакто Беларус заяви, че реалокира войски и военна техника, с цел да противодейства на хипотетична терористична опасност.

Докато страната до момента е твърдяла, че няма да разположи свои войски във войната, президентът на БеларусАлександър Лукашенко разреши на Русия да употребява територията ѝ за офанзиви против Украйна.

Част от първичната февруарска инвазия беше осъществена от беларуска територия, което даде на съветските войски плацдарм към украинската столица Киев.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу беше в Минск в събота, което в допълнение провокира опасения, че съветският президент Владимир Путин оказва напън върху президента Лукашенко да подкрепи провалящата се акция в Украйна.

Беларус е длъжна на Русия, откакто войските на Путин бяха извикани да потушат поредност от всеобщи политически демонстрации през 2020 година, които породиха, откакто Лукашенко беше определен по противоречив метод за шести мандат на власт.

Беларуският парламент по едно и също време се готви да вкара смъртно наказване за държавни чиновници и бойци, наказани за държавна измяна.

Анализатори предизвестяват, че това може да докара до всеобщи митинги в Минск и е част от евентуална акция за разполагане на беларуската войска в Украйна.

Артьом Шрайбман, беларуски политически анализатор сподели, че задачите на президента Лукашенко към момента са двусмислени. „ Това не ни споделя нищо за това дали Лукашенко е взел решение да влезе във войната “, сподели той.

Долната камара на Народното събрание на Беларус одобри законопроекта в сряда и не е известно какъв брой време може да отнеме, с цел да бъде признат и в двете камари.

Понастоящем Беларус има смъртно наказване за тези, които извършат ликвидиране или терористичен акт - единствената европейска страна, която го прави.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР