Беларус е дисквалифициран от участие в Евровизия заради втора песен,

...
Беларус е дисквалифициран от участие в Евровизия заради втора песен,
Коментари Харесай

Изключиха Беларус от Евровизия

Беларус е дисквалифициран от присъединяване в Евровизия поради втора ария, за която се счита, че нарушава разпоредбите на състезанието, заяви BBC News.

Страната беше помолена да показа нова ария преди две седмици заради опасения, че присъединяване им има политически подтекст.

Но наново подадената ария, изпълнена от същата група, се оказа също толкоз неприемлива, колкото и първата.

Групата " Галаси ЗМеста ", е известна с подигравките против антиправителствените митинги, които задава посредством твоиреството си.

Мащабни демонстрации се организираха в Беларус предходната година, откакто Александър Лукашенко съобщи победа на оспорвани президентски избори.

Ето за какво огранизаторите на състезанието бяха принудени да дисквалифицират Беларус от тазгодишното издание на песенния конкурс.

И двете песни, препоръчани от групата " Галаси ЗМеста ", са в нарушаване на разпоредбите и Беларус е пропуснал периода за показване на предложение и няма да взе участие.

Първата ария на " Галаси ЗМеста " " Я научу тебя " ( " Ще те науча " ) беше отхвърлена на фона на недоволства, че текстът се подиграва с всеобщото протестно придвижване против дългогодишния беларуски президент Александър Лукашенко.

След рецензиите беше препоръчана втора ария, само че в този момент и тя е отхвърлена от представителите на Евровизия.

Европейският песенен конкурс ще се организира от 18 до 22 май в Ротердам, Нидерландия.

Председателят на националната държавна компания за радио и телевизия на Беларус, която е член на Евровизия, Иван Ейсмонт назова решението на уредниците за премахване на Беларус политически стимулирано. Ейсмонт посочи, че " Галаси ЗМеста " са влезнали в историята и съгласно него Беларус е спечелила този конкурс на Евровизия, съобщи ТАСС.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР