Беларус е абсолютно контролирана държава. Това каза журналистът по Нова

...
Беларус е абсолютно контролирана държава. Това каза журналистът по Нова
Коментари Харесай

Журналист: Беларус е абсолютно контролирана държава

Беларус е безусловно следена страна. Това сподели журналистът по Нова телевизия.
" През 2011 година бях асистент в американско списание и тогава с основния редактор взехме решение да създадем нещо за 20-годишнината от разпада на Съюз на съветските социалистически републики. Идеята беше да отидем в разнообразни някогашни републики на Съветския съюз, с цел да забележим по какъв път всяка от тях е поела ", описа той. Кенаров тръгнал до Беларус с туристическа виза, тъй като още тогава било мъчно с журналистически визи.
 Какво би трябвало да помнят Бойко Рашков и новите в Министерство на вътрешните работи Какво би трябвало да помнят Бойко Рашков и " новите " в Министерство на вътрешните работи
В края на април 2021 Министерство на вътрешните работи е поискало инспекция от Национална агенция за приходите дали журналистът Димитър Кенаров, който беше обичай от полицията и задържан по време...
" Когато отидох да си взема беларуската виза, бях пернат настрани от основния консул на Беларус, който ми сподели: " Бъдете деликатен ". Знаеха за моята биография, бяха разследвали всичко, и ми стана ясно, че ще бъдем следени ", описа Кенаров. " Всичко, което бяхме уредили като изявленията, се провали. Решихме да пробваме в една фабрика. По пътя се оказа, че моят паспорт липсва ", сподели още той, като добави, че са го пратили в изолатор. " Всеки развой в Беларус е следен. Гражданите, които не се занимават с политика, са оставени на мира. Така беше и по времето на комунизма ", добави Кенаров.
По отношение на приземяването на самолета с беларуския публицист Роман Протасевич, той съобщи, че това е тип интернационален тероризъм. Според него показанията на Протасевич са направени под напън, като направи паралел със задържането на беларуската опозионерка Светлана Тихановская предходната година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР