Бела - кралицата на центъра на Варна, се пренесе в

...
Бела - кралицата на центъра на Варна, се пренесе в
Коментари Харесай

Ще вдигне ли Варна паметник на уличното куче Бела?

Бела - кралицата на центъра на Варна, се придвижи в кучешкия парадайс, оповестиха хора, грижили се за нея. Сладкото животинче се трансформира в същинска легенда. Години наред тя радваше минувачите с любвеобилния си манталитет и занимателните пози, които заемаше и с които предизвикваше усмивки и си просеше глезене и лакомства.



Бела постоянно лежеше по тил

Светът й беше с краката нагоре, само че безусловно. Препичайки се по тил и въртейки се като пумпал, тя събираше погледите на дребни и огромни. Обожаваше да я галят по коремчето и скимтеше от наслаждение.

Кучето Бела доживя до напреднала възраст - цели 17 години. На улицата с изключение на на усмивки, тя разчиташе основно на добрината на хората, които й даваха заслон в студените дни, медикаменти, грижа и топлота. Тя нямаше същински дом, само че пък имаше доста другари, колкото бяха и имената й. Всеки я наричаше посвоему, някои даже й споделяха Кънчо.

Преди към 2 месеца животинката ненадейно изчезна от центъра на града. Плъзват клюки, че е прибрана в подслон, или че е убита. Оказва се, че Бела, към този момент на напреднала възраст, е лекувана от локални ветеринари. Преди няколко дни е издъхнала. 

" Тя заслужава монумент в центъра на Варна. Даряваше усмивки на хиляди хора ", написа в обществените мрежи локален юноша.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР