Беконът е един от най-вкусните деликатеси и неслучайно много хора

...
Беконът е един от най-вкусните деликатеси и неслучайно много хора
Коментари Харесай

Ако обичате да готвите с бекон, задължително трябва да знаете тези 6 неща за него

Беконът е един от най-вкусните деликатеси и неслучайно доста хора обичат да го прибавят към съществени ястия или да си го похапват като мезе.

Има обаче няколко неща, с които е добре да се съобразите, когато приготвяте бекон. Нямаме самообладание да ги споделим с вас, тъй като знаем, че ще са ви от изгода.
С какво би трябвало да се съобразим, когато готвим бекон?
• Беконът се получава най-добре, когато е приготвен във фурната;

Така освен се получава хрупкав и още по-ароматен, само че и съумяваме да приготвим по-голямо количество за малко време. Накрая не се постанова да чистим тигани или грил.

• Ако готвите бекон на тиган, използвайте съд с висок борд;

Ако въпреки всичко сте последователи на готвенето в тиган, наложително заложете на подобен, който е с висок ръб. В случай, че желаете вашият деликатес да е с хрупкава коричка най-после, прибавете малко вода в тигана, до момента в който го готвите. По този метод ще предпазите месото от изгаряне.
Как да си създадем кремообразно брюкселско зеле с бекон
За всички фенове на брюкселското зеле споделяме тази забавна рецепта за това по какъв начин да го приготвите в кремообразен вид:  СЪ...
Прочети повече
• Най-хрупкав се получава в микровълнова фурна;

Хрупкавият бекон е желан от мнозина. Ако не разполагате с доста време, а желаете да добавите към закуската си нещо хрупкаво и апетитно, пригответе бекона в микровълнова печка.

• Беконът е потребен и за покритието на тиганите;

Звучи удивително, само че е реалност. Беконът е потребен и за покритието на самите тигани. Затова не се колебайте, в случай че ви се похапва тъкмо тази храна, а бързо я сгответе по верен метод.
Вкусни мини пайчета с бекон
Адски бърза и доста вкусна рецепта, за мини пайове с бекон, които да приготвите във формичките за мъфини. Вегетариански къс, който да...
Прочети повече
• Никога не хвърляйте мазнината от бекона;

Отделената лой от бекона е извънредно подобаваща за домашно направените пуканки. Когато остане такава в тигана, не я изхвърляйте, а си пригответе царевичен чипс.

Беконът разрешава да бъде замразяван.

Ако сте си купили по-голямо количество бекон и не възнамерявате през идващите няколко дни да го сготвите, съхранявайте го във фризера, нарязан на порции. Така ще му запазите вкусовите качества.

Запомнете всички тези неща и се съобразете с тях идващия път, в който сте решили да приготвите нещо вкусно с обичания си бекон!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР