Беки и Фил Крук чуват най-страшните думи от доктора –

...
Беки и Фил Крук чуват най-страшните думи от доктора –
Коментари Харесай

Лекари даваха само няколко минути живот на малко бебче, но се случи чудо

Беки и Фил Крук чуват най-страшните думи от доктора – детенцето им на 10 дни няма да оцелее поради увреждане на мозъка. Налага се животоподдържащите уреди да бъдат изключени, защото вяра за възобновяване му няма. Но когато апаратите стопират да работят се случва знамение. Оказва се, че времето на дребния Кейлъб още не е пристигнало.

Беки родила прибързано у дома. Всичко станало толкоз бързо, че двойката нямала време да реагира. Ала когато поела дребното си момченце в ръце, тя вижда, че той е бледен и съвсем не диша.

Със брачна половинка хукват към локалната болница, само че това, което чуват, е ужасяващо. Кейлъб е останал прекомерно дълго без въздух и това е увредило мозъка му. Докторите незабавно го включват към животоподдържащи уреди, само че откриват, че има минимална мозъчна интензивност и възможностите му за оцеляване са оскъдни.



" Нямаше какво да създадем за него. Не мога да допускам какво се случи с нашата съвършена бременност - споделя госпожа Крук. -  Трябваше да се подготвим да го забележим по какъв начин умира, защото докторите взеха решение да спрат машините, които поддържат живота му ".

Пораженията върху мозъка на Кейлъб са пагубни. А съгласно докторите, след прекъсването на уредите, бебето има едвам няколко минути живот, преди да издъхне. За това Беки го взима в прегръдките си, с цел да му каже довиждане. И тогава чудото се случва.

Когато машините стопират, Кейлъб продължава да диша, а по-късно крепко стиска ръката на майка си.

" Той ме погледна по този начин, като че ли искаше да ми каже: " Всичко е наред, мамо ", споделя Беки. 



Въпреки пагубните увреждания, Кейлъб оцелява, към този момент е на 15 месеца и ще отпразнува първата си Коледа.

Според родителите му, най-вече обича да слуша гласа на сестра си, тъй като усмивка блества на лицето му всякога, щом я чуе да приказва.

Нито докторите, нито семейство Крук знаят, каква ще е ориста на детето от тук нататък. Всеки ден, дребният Кейлъб избира да живее, макар мрачните предсказания, а родителите му се надяват, че ще го видят пораснал и благополучен, доколкото е допустимо.



Защо бебето е останало без О2 е неразбираемо. Как оцелява, също е мистерията за докторите и може да се изясни единствено с една дума – знамение.

Източник: dnes.bg 
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР