Беки Хамън влезе в историята на най-силния баскетболен шампионат -

...
Беки Хамън влезе в историята на най-силния баскетболен шампионат -
Коментари Харесай

Рожденикът Леброн развали дебюта на първата жена-треньор в НБА

Беки Хамън влезе в историята на най-силния баскетболен шампионат - НБА, трансформирайки се в първата жена-треньор, откакто трябваше да замести отстранения от скамейката Грег Попович.

Дебютът ѝ отпред на " Сан Антонио Спърс " обаче бе негоден от първенеца " Лос Анджелис Лейкърс " и суперзвездата Леброн Джеймс.

Навръх 36-ия си рожден ден водачът на " езерняците " направи 26 точки, 8 асистенции и 5 битки при триумфа със 121:107.

За Джеймс това е хилядният следващ мач, в който приключва с двуцифрен актив. Така той оставя надалеч зад себе си легендите Майкъл Джордан (866 мача), Карим Абдул-Джабар (787) и Карл Малоун (575).

Иначе Хамън, която е помощник-треньор, пое ръководството на " Спърс " към 4 минути преди края на втората четвърт, когато титулярният Грег Попович навлезе на терена, с цел да стачкува поради, съгласно него, неотсъден фаул против ДеМар ДеРоузън... и бе отхвърлен от съдията Тони Браун.

Беки има опит в женската НБА, носила е екипите на " Либърти " и " Сан Антонио ".

Greg Popovich was just ejected from the game
— Laker Highlight (@LakerHighlight)

В последна сметка той не ѝ оказа помощ против първенеца и " Спърс " записаха втора загуба от началото на сезона. Победата за Джеймс и компания пък е трета поредна, като във всеки един от дуелите " езерняците " се постановиха с двуцифрена разлика.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР