Бекхендът с една ръка е един от най-красивите удари в

...
Бекхендът с една ръка е един от най-красивите удари в
Коментари Харесай

Бивш номер 5: Единствено Вавринка може да надиграе Джокович от основната линия

Бекхендът с една ръка е един от най-красивите удари в играта, само че истината е, че все по-малко състезатели го практикуват. Повечето треньори учат своите състезатели да извършват бекхенд с две ръце, тъй като е надалеч по-лесен за научаване и носи опция за доста по-бърз напредък. Все отново едва ли едноръкият бекхенд ще изчезне изцяло в идващите години, тъй като доста от актуалните майстори на играта го употребяват и до през днешния ден, а Джими Ариас беше подложен пред сложната задача да дефинира кой е най-хубавият в неговото осъществяване:

" Бих избрал Стан, тъй като е 3-кратен притежател на трофеи от Големия шлем и никой не може да форсира по-такъв метод противоположния си удар. Когато бекхендът на Вавринка действа на оптимални обороти, то мъчно някой може да го спре и точно тогава сме виждали по какъв начин швейцарецът е надигравал изцяло Джокович от главната линия. Не съм виждали различен играч да го прави. Новак просто нямаше по какъв метод да противодейства със своите отигравания на " мейджър " финалите си против Вавринка, тъй като Стан действаше с изумителна мощност, която пробиваше отбраната на Джокович съвсем от самото начало.

Доминик Тийм също удря топката с доста мощ от тази си страна и е кадърен да прави уинъри от всяка една позиция. Той обаче посреща доста зад главната линия, което го прави уязвим. В това отношение бих дал преимущество на Роджър Федерер и Ришар Гаске, които имат доста по-добри ретури и употребяват по-ефективно слайса си ". - приключи някогашният номер пет.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР