Бежанците в света достигнаха 70 милиона, което е рекорден брой

...
Бежанците в света достигнаха 70 милиона, което е рекорден брой
Коментари Харесай

ООН: В света има 70 милиона бежанци - най-големият брой след Втората световна война

Бежанците в света доближиха 70 милиона, което е рекорден брой след Втората международна война, съобщи ДПА, като се базира на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците.

Хората бягат от войни, преследвания и последствия от световното стопляне, заяви немският клон на ВКБООН в декларация, оповестена през днешния ден, ден преди Световния ден на филантропичната помощ, който се отбелязва на следващия ден.

Хуманитарната организация "Ес О Ес детски селища " заяви, че 12 000 деца са убити или ранени през 2018 година Хиляди са били отвлечени и вербувани като деца бойци, стотици хиляди са били тежко травмирани. Най- доста убити и ранени деца има в Афганистан - 3062, в Сирия - 1854 и в Йемен - 1698.

"А това са единствено известните случаи. Мрачното число евентуално е доста по-голямо ", показва в декларацията Тереза Нгиги, основен психолог на "Ес О Ес детски селища ". "Съобщенията от последните седмици за убити и ранени деца в Сирия, Йемен и Судан демонстрират, че страданията на децата в региони на войни и спорове не престават през 2019 година ", добави тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР