Бежанците са бежанци, независимо дали са в България, Полша, Румъния,

...
Бежанците са бежанци, независимо дали са в България, Полша, Румъния,
Коментари Харесай

Гари Каспаров: Путин води хибридна война срещу свободния свят от 15 години

Бежанците са бежанци, без значение дали са в България, Полша, Румъния, Словакия или други страни. Трагично е, че светът, виждайки подготовката за война, направи доста малко, да не кажа въобще, с цел да го спре. Дължим им го, тъй като войната можеше да бъде избегната. Това съобщи пред Нова тв огромният шахматист Гари Каспаров, който сега е у нас. 

" Уинстън Чърчил разказва Втората международна война като „ ненужна война “, война, която е можело да бъде спряна. Сега ние сме изправени пред още по-тежка присъда исторически видяно, тъй като в случай че през 30-те години на ХХ век никой не го е и очаквал, ние можеше да се поучим от историята и да предотвратим тази война. Свободният свят след края на Студената война имаше стопански, политически и военни преимущества. Имаше и цялостно отвращение да се осъзнае тази опасност и огромен блян да се работи с Путин, което замъгли преценката на доста политици и обществото. Това докара до тази покруса и по тази причина съм твърдо срещу опитващите се да омаловажат украинската покруса. Разбирам бремето върху страни като България, Румъния и Полша изключително с милиони украински бежанци – това е нещо, което свободният свят, изключително богатите страни от Западна Европа и Съединени американски щати, би трябвало да понесат, тъй като не сме създали нищо да го предотвратим, когато сме могли. Сега би трябвало да подсигуряваме, че войната ще завърши с украински боен успех, само че и че потърпевшите, претърпели най-ужасното освен това не в XIX или XX век, а през XXI век, ще имат опция да се върнат към естествен живот. Затова сега съм зает с разнообразни старания за подкрепяне Украйна да оцелее, да завоюва войната и да подсигуряваме, че страната ще се върне към естествен живот ".

" Бих предпочел да кажа, че войната си е война. Тя има доста етапи и доста лица, само че си остава война. За Путин хибридната война беше единствено подготовка за различен стадий от войната. Той съумя, тъй като никой не искаше да го вземе насериозно. Путин води хибридна война против свободния свят от най-малко 15 години. Все отново в Мюнхен, по време на конференцията за сигурност, непосредствено сподели на водачите на свободния свят, че НАТО би трябвало да се върне към границите си от 1997 година Той не крие желанията си и, несъмнено, имаше сходни дейности – набези над Република Грузия, анексирането на Крим през 2014 година, без даже да броим намесата му в страни като Сирия, където той поддържа и издига диктаторството на Асад. Бих споделил, че на всички места, където има възходяща тирания, като да вземем за пример Венецуела, можете да намерите следи от дейностите на Путин. Част от войната му против свободния свят е точно с хакерски атаки. Една от първите беше през 2007 година против Естония – държавните управляващи бяха парализирани в продължение на няколко дни. Да, има подхванати ограничения за отбрана на сериозната инфраструктура, само че фактът, че Путин може да се намеси в избори на всички места, даже в Съединени американски щати, демонстрира, че опасността не е единствено евентуална, а действителна. И не беше призната съществено, не бяха подхванати ограничения за противопоставяне. Сега сме очевидци на война, която се придвижва от онлайн към същинското полесражение. Но цифровият съставен елемент остава значим. Украинците се оправят сносно, като атакуват. На тази конференция приказвах за това, че нападението е единствената отбрана в киберпространството. Украйна отвърна на Путин с неговото лично оръжие. Причината съветските кибердейности да не са толкоз мощни, колкото преди, е че от първия ден те би трябвало да пазят своята инфраструктура, тъй като украинците отвръщат. В този миг учим уроци и придобиваме опит. Ще ми се да можеше да го създадем, без да се заплати толкоз скъпо в кръв ", съобщи Каспаров.
ТЕМА преди 4 минути 79 преди 14 часа 2338 преди 15 часа 2795
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР