Бежанците питат какво ще се случи с тях след 31

...
Бежанците питат какво ще се случи с тях след 31
Коментари Харесай

Москаленко: Важно е помощта за бежанците да не спира

" Бежанците питат какво ще се случи с тях след 31 май. Но те няма да бъдат оставени на улиците, а ще се реалокират в други почивни станции при започване на летния сезон в България. Вярвам в позитивното развиване на казуса ", сподели пред bTV украинският дипломат у нас н. прочие Виталий Москаленко.

До края на май украинските бежанци би трябвало да изоставен хотелите, в които са в този момент.

Според Москаленко е доста значимо помощта в това отношение да не стопира. Той разяснява и писмото, станало известно като писмо от Зеленски и изясни, че е писано персонално от него.

" Писмото, което изпратих до Народното събрание, бе мое персонално писмо. То бе провокирано от нуждата да бъдат имплементирани договореностите по време на визитата на българския министър председател Кирил Петков в Украйна и споразуменията, реализирани с президента Зеленски. Реших да привлека вниманието на българския парламент, с цел да бъдат имплементирани всички тези договорености, сред които ремонт на украинска военна техника в български предприятия ", сподели той.

Според него е доста значимо да се помогне с износа на зърно от Украйна, което е блокирано поради развалената инфраструктура и завзетите от Русия пристанища.

Москаленко изясни и че има доста огромна потребност от филантропична помощ, медикаменти и облекла.

Той засегна и тематиката за военнотехническата помощ от България за Украйна и съобщи, че колкото и да е мъчно, е значимо да се откри метод да се ремонтира украинска военна техника у нас.

" По време на война, ние сме длъжни да намерим решение на проблемите, с цел да спрат зверствата от съветската страна ", сподели той.

Украинският дипломат съпостави нацистката окупация в Мариупол с войната през днешния ден и съобщи, че в миналото там са убити 10 000 цивилни, а при съветското навлизане - 20 000.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР