Бежанците от Украйна, наброяващи от 1,1 до 1,2 милиона, планират

...
Бежанците от Украйна, наброяващи от 1,1 до 1,2 милиона, планират
Коментари Харесай

Над милион бежанци от Украйна поискаха да останат в Полша

Бежанците от Украйна, наброяващи от 1,1 до 1,2 милиона, възнамеряват да останат в Полша за дълго време . Това съобщи заместник-министърът на вътрешните работи и администрацията, комисарят на държавното управление на Републиката за бежанците Павел Шефернакер, предава РИА Новости.



„ Днес 1 милион 439 души са се записали в регистъра на PESEL. Сега изчисляваме, че към 1,1-1,2 милиона души са група, която желае да остане в Полша за дълго време “, сподели той. Шефернакер посочи, че над 90 % от искащите да останат задълго или вечно в страната са дами с деца. Освен това, съгласно него, няма нито една страна в Европейския съюз, в която толкоз доста хора да възнамеряват да останат за дълго време или за непрекъснато.

По-рано заместник-министър Павло Шефернакер сподели, че украинските бежанци ще бъдат лишени от гратис жилище в Полша през 2023 година Варшава ще замрази изплащането на материална помощ на жители на Украйна, които се връщат в родината си. В момента бежанците получават по 500 злоти (над 100 долара) за всеки малолетен член на фамилията.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР