Бежанците от български произход да разполагат с цял пакет от

...
Бежанците от български произход да разполагат с цял пакет от
Коментари Харесай

ГЕРБ предлага пакет от мерки в подкрепа на бежанци от български произход

Бежанците от български генезис да разполагат с цялостен пакет от ограничения, оферират от ГЕРБ. 

" Първият законопроект, който ще представим, е пакет от законови изменения– планува изменение и допълнение в Закона за убежищата и бежанците. Предвиждаме да се сътвори нова глава за непознати жители с български генезис и българско съзнание, които да получат леговище у нас. В случая украински жители ще могат да се обръщат непосредствено към регионалните шефове, консулите и кметовете – превозването им в България ще бъде за сметка на държавния бюджет, т.е. това е облекчена процедура за приемане на леговище. При идване тези хора би трябвало да получат настаняване в общински или частни жилища – в хотели, като страната да компенсира в размер до един общински наем ", съобщи депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков.

Държавната организация за бежанците би трябвало да спомагат оптимално бързо – да дават регистрационна карта, да открива контакт със съответната териториална ревизия на труда, добави още той, представен от Дарик.

От ГЕРБ оферират първата обществена помощ да е по линия на заетостта за безработица. Малолетните деца, които са от фамилии на искащи леговище, би трябвало да получават място в детски ясли, детски градини и учебни заведения. От ГЕРБ оферират и безплатни езикови курсове.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР