Бежанците от Афганистан не трябва да идват в Европа, а ...

Бежанците от Афганистан не трябва да идват в Европа, а

Дания: Афганистанските бежанци не трябва да идват в ЕС, грешката от 2015 г. не бива да се повтаря

Бежанците от Афганистан не би трябвало да идват в Европа, а да останат в своя район, съобщи през днешния ден министърът по въпросите на имиграцията и интеграцията на Дания Матиас Тесфайе при идването си на изключителното съвещание на Съвета на Европейски Съюз на равнище вътрешни министри.

„ Политическият сигнал е доста значим. Предложеният план на изказване на Съвета на Европейски Съюз споделя ясно, че хората не би трябвало да идват в Европа, а да останат в своя район. Нашата задача е да стабилизираме района, с цел да се финансират добре работещите там интернационалните организации ”, съобщи той.
 В районен съд Македония дойдоха първите евакуирани афганистански жители В районен съд Македония дойдоха първите евакуирани афганистански жители
Първите 149 жители на Афганистан, които ще бъдат признати от районен съд Македония, дойдоха на летище Скопие през нощта, прелитайки през Тби...

Позицията на Дания е, че грешката от 2015 година не трябва да се повтаря. „ Ние би трябвало да оказваме помощ по-добре на прилежащите на Афганистан страни, с цел да могат хората да получат в прилежащите страни всичко, което им е належащо. В понеделник организирахме къса видеоконференция с министрите на Таджикистан и Туркменистан. За нас беше доста значимо да чуем по какъв начин се развива обстановката от тяхна позиция ”, сподели министърът.

Матиас Тесфайе прикани да се ускори отбраната на външните граници на Европейския съюз и да се окаже спомагателна помощ на страните, чиито граници са външни за общността.

Първоначално Европейската комисия предложи всички страни от Европейски Съюз да поемат обширни квоти за банкет и разселване на афганистански бежанци, само че тази позиция бе посрещната с отрицание от страна на страните от общността. Сега вниманието в Съвета на Европейски Съюз се измести от разискване на опцията за всеобщ пряк банкет на мигранти към разискване на вероятностите за тяхното настаняване в района. 

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg