Бежанци от Украйна се включиха в акция по кръводаряване в

...
Бежанци от Украйна се включиха в акция по кръводаряване в
Коментари Харесай

Бежанци в Бургас даряват кръв, Възраждане подклажда негативни настроения

Бежанци от Украйна се включиха в акция по кръводаряване в Бургас в неделя. Събитието се провежда всяка година на Цветница от БЧК и Бургаската болница, оповестява Българска национална телевизия. 

Още от рано сутринта се е образувала опашка от искащи да дарят кръв, а измежду тях с изключение на бургазлии е имало и голям брой бежанци:

" Украйна през днешния ден пролива кръв за целия свят, само че ние не отхвърляме кръв за там, където тя е нужна, " споделя пред БГНЕС Александра - един от уредниците на митингите в града срещу войната. " Украинските жители, които се намират в България и са потърсили облекчение, желаеме да се включим в тази самодейност. Искаме да изкажем огромно " благодаря " на българския народ, че ни поддържа в тази сложна обстановка. "  

В акцията са се присъединили над 50 украински жители, написа БНР. Част от пристигналите на събитието, измежду които и деца, не са покривали възрастовите условия за присъединяване, само че са участвали, с цел да окажат морална поддръжка. 

Междувременно " Възраждане - Бургас " упрекна бежанците във вандализъм. На формалната си страница във Фейсбук от партията споделиха фрагменти на автомобил в Поморие, който е бил залят със синя и жълта багра - цветовете на знамето на Украйна. 

" Многострадалните бежанци за следващ път унищожават непозната благосъстоятелност, " гласи текстът към фрагментите. Към фотографията липсва каквото и да било доказателство за присъединяване на украински бежанци. Номерът на колата е закрит, а притежателят към този момент е незнаен. Не ясно дали е подаден сигнал в Министерство на вътрешните работи. 



Във вчерашния ден имаше и доста въпросителни по отношение на достоверността на фотосите - появиха се подозрение, че може да става въпрос за монтаж.

Район Бургас е измежду тези, приютили най-вече украински бежанци. Още в края на март броят им надскачаше 10 хиляди. В града неколкократно се организираха и шествия против войната.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР