Бежанският лагер Джабалия е напълно унищожен след израелски удари, при

...
Бежанският лагер Джабалия е напълно унищожен след израелски удари, при
Коментари Харесай

Десетки жертви след удар по бежански лагер в Газа

Бежанският лагер " Джабалия " е изцяло погубен след израелски удари, при които са починали десетки палестинци, оповестиха локалните управляващи в Газа. Докато от Световната здравна организация предизвестиха, че здравна злополука в анклава е неизбежна поради офанзивите. 

Шефът на израелския съвет за национална сигурност разяснява, че интервенциите по суша са единствено началото. А от армията на еврейската страна оповестиха за починали свои военни. Допълниха и че са ликвидирали още един пълководец на Хамас, който се свързва с нападенията против израелски селища този месец.

Броят на цивилните жертви на войната се усилва. Расте и този на отвлечените от Хамас - израелската войска удостовери, че все още те са най-малко 240. В Париж близки на хората в плен с френски генезис настояха за тяхното освобождение. Седем от братовчедите на Айелет са измежду изчезналите.

 
Изминаха три седмици и два дни, откогато се чухме за последно. Няма признаци за живот, няма доказателства за живот. Не знаем дали са мъртви или живи, какво е положението им.
Айелет Села, братовчедка на седем заложници

Междувременно Вашингтон пробва да обезпечи влизането на 100 камиона с филантропична помощ дневно в палестинския анклав. Днес от Египет в Газа дойде още храна и вода, само че съгласно неправителствени организации количествата са незадоволителни. 

А американци от мюсюлмански генезис и деятели от Демократическата партия предизвестиха, че може да спрат даренията и да не гласоподават за Джо Байдън на идващите избори за президент на Съединени американски щати, в случай че не контракти преустановяване на огъня в Газа.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР