Бежанската вълна от Украйна със сигурност ще се увеличи не

...
Бежанската вълна от Украйна със сигурност ще се увеличи не
Коментари Харесай

Генчовска: Изявленията на Митрофанова са вмешателство във вътрешната политика на страната

Бежанската вълна от Украйна сигурно ще се усили освен към България, най-много към Полша. По информация на Организация на обединените нации към 21 март са над 3,3 милиона. Това сподели външният ни министър Теодора Генчовска, представена от бТВ.

Тя дойде в Народното събрание, където ще бъде изслушана от Комисията по външна политика по отношение на спора сред Москва и Киев и рисковете и заканите в районен и световен проект, които произтичат от това. Ще бъдат изслушани още представители на Министерство на вътрешните работи, Министерството на защитата, външното ни ведомство и службите за сигурност.

„ Също по този начин разселените вътре в Украйна хора към този момент са над 10 милиона, които евентуално могат да станат част от бежанската вълна “, добави тя.

По думите ѝ на този стадий няма директни опасности за България, само че е значимо да се направи всичко допустимо хората, които бягат от войната, да се усещат добре на територията на страната. Генчовска добави още, че главно в Министерския съвет са обсъждани филантропични действия.

На въпрос какъв дипломатически отговор е обсъждан по отношение на съветския дипломат в София Елеонора Митрофанова външният ни министър изясни, че в Министерския съвет са разисквани последните ѝ изявления, а не съответно каква ще бъде българската реакция.

По думите на Теодора Генчовска изявленията на Митрофанова са вмешателство във вътрешната политика на страната.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР