Бежанската тема винаги е щекотлива. Още повече в България, в

...
Бежанската тема винаги е щекотлива. Още повече в България, в
Коментари Харесай

ЗА ЧУЖДИТЕ ВИНАГИ НАМИРАТЕ ПАРИ

Бежанската тематика постоянно е щекотлива. Още повече в България, в която стандартът на живот се родее с този на близката до сърцето на Кирил Петков Руанда. Българските пенсионери мизерстват с по към 400 лв. пенсия, работещите се чудят от кое място да вземат заеми, с цел да си платят сметките. На страната й се досвидяха пари за безвъзмездни зъбни протези и повече пари за обучение и просвета, само че когато от Козяк им подредиха, незабавно откриха пари за украинските бежанци.

Има стратегия на държавното управление, в което се плануват по 40 лв. на ДЕН за украинските бежанци. Това са по 1200 лв. на месец. Които са фантазия за доста български пенсионери, работили и плащали налози тук – с цел да могат Кирчо и компания да раздават тези пари за потребностите на американските ползи.

Разбира се, че на бежанците би трябвало да се помогне. Но с разсъдък и мисъл първо за България, а не за американските ползи. Например кой и по какъв начин наблюдава дали в България не влизат хора, взели участие в „Азов“ и горили живи българи в Донецк? Или участващи в неонацистките организации там? Или такива, които са трафиканти или какво ли още не, знаем до каква степен Зеленски изтърва ситуацията в страната си. Как може да се подсигурява, че тези хора, които идват тук, не са нацисти?

Другото, което би трябвало да се разбере от държавното управление на Кирил Петков е: ПЪРВАТА ГРИЖА ТРЯБВА ДА Е ЗА СОБСТВЕНИЯ ТИ НАРОД! Не може в страна, в която хората мизерстват, да се отделят толкоз пари за непознати. Не може! Още повече на фона на очертаващата се сериозна рецесия.

Нали Европейски Съюз постанова наказания на Русия? Нали Съединени американски щати бяха повода за тази война сред Украйна и Русия? Нали Германия и Франция се вършат на огромни хуманисти. Защо не провиснал помощи за бежанците? Защото на процедура Съединени американски щати провокира войната с малоумните си дейности покрай границата на Русия. Сега те да оказват помощ, а не бедните и мизерстващи българи!
Киро си подритва стола и въобще политическото бъдеще. Вчера се видя каква поддръжка има. И на обяд на Шипка и вечерта в София. Този е политически пасажер. Въпросът е кого още ще завлече със себе си и какви вреди ще нанесе на страната ни!

Призовавам Проектът на Посолството да вземат пари от господарите си за бежанците от Украйна, а не от бедните българи! Или най-малко да обезпечат на всеки пенсионер в България стандартът на живот на един емигрант!

Елена Гунчева
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР