Бежанец от Украйна ще поддържа форма с Манчестър Сити. Висшата

...
Бежанец от Украйна ще поддържа форма с Манчестър Сити. Висшата
Коментари Харесай

Бежанец от Украйна ще поддържа форма с "Манчестър Сити"


Бежанец от Украйна ще поддържа форма с " Манчестър Сити ". Висшата лига позволи Андрий Кравчук да тренира с " жителите ". Основна заслуга за това има сънародникът на Кравчук - Олександър Зинченко.

Двамата са играли дружно на младежко равнище в " Шахтьор " Донецк.

Кравчук е на подготвителен лагер в Турция с " Торпедо " Москва, когато съветската войска навлиза в Украйна.

" Чувствам се много некомфортно. Играех в страната, която нахлу в родината ми. Единственото решение беше да напусна клуба. Хората в Украйна нямаше да ме схванат, в случай че бях траял да играя там ", споделя той.

Семейството му остава в Киев, където брат му Алекс се бори за свободата на Украйна.



" Всеки ден му споделям какъв брой доста се гордея с него, освен тъй като пази нашето семейство, само че и цялата страна и хората в Украйна. Той е там и се бие ".

" Много съм обезпокоен. На телефона си постоянно получавам известия за бомбите. Всеки път, когато получа такова известие, ставам много стеснителен. Единствената ти мисъл е, че фамилията ти може да почине ".

Кравчук е признателен на " Манчестър Сити " за това, че му разрешават да тренира с клуба. Благодарен е и на сънародника си Зинченко, че е намерил решение на сложното му състояние.

" Последните няколко седмици и месеци са доста сложни, само че за мен значи доста да се върна на терена ", прибавя Кравчук.

Зинченко си мечтае " събитията да бяха други ", само че споделя, че е " хубаво още веднъж да се събере с Андрий ".

" Знам какъв брой доста значи футболът за него и по какъв начин може да ни помогне в тези сложни времена ", прибавя Зинченко.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР