Бежанец от Судан вчера уби двама французи с нож и

...
Бежанец от Судан вчера уби двама французи с нож и
Коментари Харесай

Озлобен от самоизолация мигрант, уби двама души във Франция

Бежанец от Судан през вчерашния ден умъртви двама французи с нож и рани още петима души. Според информация на AFP, той е бил злобен от наложената в страната самоизолация. Това е съобщил източник на прокуратурата пред организацията.
Вчера мъжът атакува минувачи в центъра на град Роман-сюр-Изер (департамент Дром) в югоизточна Франция. 
Според очевидци, представени от източника, „ в продължение на няколко дни нападателят не се е чувствал добре заради самоизолация. Бил е злобен от наложените ограничения и обстановката като цяло ", показват източници от прокуратурата.
По време на разпита след нападението мъжът обяснил, че името му е Абдула Ахмед-Осман и е роден в Судан през 1987 година Според организацията той споделил на проверяващите и „ не помни какво се е случило “. На нападателя следва да бъде осъществен психиатричен обзор.
По време на претършуване в къщата, в която е живял мъжът, е арестуван 28-годишният му комшия, също емигрант от Судан. Впоследствие е осъществен и трети арест на мъж от Судан, който също е живял в същата къща.
Ръководителят на френското министерство на вътрешните работи Кристоф Кастанер дефинира дейностите на нападателя като " терористичен акт ", само че към момента управляващите изчакват да завърши следствието по случая, с цел да може той публично да бъде разгласен за терористичен акт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР